Командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що українські війська зможуть самостійно впорається з нападом або повномасштабним вторгненням військ РФ.

Про це генерал-лейтенант повідомив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За словами Сергія Наєва, на даний момент українські війська відпрацьовують план захисту країни і планують оборонні заходи у разі потенційної інтервенції російських військ без залучення сил союзників.

"Сил ЗСУ абсолютно достатньо для виконання завдань", - запевнив командувач ОС.

Сергій Наєв зазначив, що на сьогоднішній день ударних груп Росії поблизу українських кордонів немає, а стягування військ є лише демонстрацією сил. Крім цього, російські війська не входили на територію Білорусі і на окуповані території Молдови (Придністров'я).

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Російські війська, скріншот: YouTube
Російські війська, скріншот: YouTube

Наступ Російської Федерації також можливий з боку анексованого Криму. У ЗСУ розглядають сценарій висадки повітряних і морських сил РФ на півострові, тому були посилені мінно-вибухові загородження на всіх вразливих точках морського узбережжя.

Наєв заявив, що перекриття Керченської протоки Росією також не несе загрози Україні, оскільки знаходиться там український флот зможе відбити ворожу атаку за підтримки з берега і повітря.

При цьому генерал підкреслює, що допомога союзників Україні в разі повномасштабних бойових дій все-таки знадобиться. Зокрема, у разі загострення українська армія розраховує на збільшення матеріально-технічної допомоги від союзників.

Нагадаємо, що українці просять Зеленського відокремити Путіна від Росії: "це неправильно, бачить весь світ".

Як повідомляв портал Знай.uа, воїни ЗСУ потрапили під град вогню окупантів на Донбасі: ворог не боїться нічого.

Також Знай.uа писав, що у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор:"Скоро на нашій землі запанує мир".