З 1 квітня українці мають право без направлення сімейного лікаря звернутися до гінеколога, психіатра, нарколога, стоматолога, фтизіатра і педіатра. Про це прес-служба Національної служби здоров'я України (НСЗУ) повідомила в Telegram.

У прес-службі нагадали, що з 1 квітня почне діяти програма медичних гарантій-2021. Для доступу до безкоштовних послуг пацієнтам потрібна декларація з сімейним лікарем і електронний напрямок від нього, а також вибір лікарні, яка має відповідний контракт з НСЗУ.

До ряду фахівців тепер українці мають право звернутися безпосередньо. Так, направлення від сімейного лікаря не потрібно в разі звернення до гінеколога, психіатра (в тому числі до дитячих і підліткового віку), нарколога, стоматолога (за невідкладною допомогою і планової для дітей), фтизіатра (в тому числі і дитячого), педіатра, а також лікаря, у якого під наглядом знаходиться пацієнт з хронічним захворюванням.

У прес-службі зазначили, що екстрена медична допомога надається безкоштовно всім без винятку, без направлення і без декларації.

Раніше ми повідомляли, Комаровський дав важливу інструкцію батькам, що повинні вміти малюки в 2 роки.

Як повідомляв "Знай.uа", у Львові тяжко хворий хлопчик врятував своє життя одним дзвінком, мама навіть не підозрювала.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також "Знай.uа" писав, що українкам розповіли, які правила починають діяти з 1 квітня.