Без Бога усі наші починання, якими б благими намірами вони не мотивувалися, приречені на провал і виродження.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на сайт «Православная жизнь», про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Все прекрасні ідеї філософів освіти XVIII століття про «свободу, рівність і братерство» завершилися кривавою Французькою революцією. Як і ідеї філософів XIX століття завершилися ще більш кривавою революцією і найжорстокішими тоталітарними режимами. Так і всі нинішні ідеї рівності рас і статей, терпимості та іншого вироджуються у фактичну боротьбу зі свободою слова і в диктатуру меншин. Навіть такі, здавалося б, невинні ідеї, як турбота про навколишнє середовище або захист тварин, раптом стають інструментом людиноненависництва, причому настільки, що це лякає навіть деяких з тих, хто сам свого часу активно боровся за чиї б то не було права», - зазначив митрополит Антоній.

Владика пояснив, що, якщо святості немає, її місце тут же заповниться злом, незважаючи на початкові добрі наміри.

«Адже там, де немає Бога, є диявол. Як то кажуть, «святе місце порожнім не буває». Якщо світ відмовляється від Бога, то усі його світлі ідеї тут же виявляються у владі диявола, не має значення, чи вірять у нього чи ні усі «світлі ідеологи» сучасності», - підкреслив архієрей.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Керуючий справами УПЦ нагадав, що завдання християн - «не намагатися створити «царство Боже на землі», а зробити цей злий світ хоч трохи світлішим і добрішим, а зробити це можна лише з Богом і в Бозі».