Чисте серце і мир у душі - маркер, який точно вказує, що людина правильно дотримується посту.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на сайт «Православная жизнь», про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Є один маркер, який точно вказує, чи все ми правильно робимо. Маркер цей - наш мирний дух. Мирною духом може бути лише людина з чистим серцем, без злих помислів. Мета будь-якого посту - наблизитися до Бога, до Свого Спасителя і Творця», - зазначив владика.

Він нагадав, що стати ближче до Бога може тільки той, хто чистий серцем.

«Наближення - це духовне прозріння, бачення Божественного плану. У заповідях блаженств сказано, хто може бачити Божественне: Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать. Отже, тільки ті, хто не пускає в свою душу зло ні в якому разі, ні на рівні помислів, ні на рівні думок, по-справжньому поститься, йде правильним шляхом», - підкреслив митрополит Антоній.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Керуючий справами УПЦ пояснив, що тілесні обмеження сприяють духовному зростанню.

«Тілесна стриманість допомагає духовній боротьбі. У людському організмі відновлюється гармонія: дух, душа і тіло налаштовуються на одну хвилю і діють в унісон; такий настрій дозволяє людині долати те, з чим раніше у неї не виходило справлятися. Безумовно, все це відбувається з Божою поміччю і Божим благословенням», - підсумував митрополит Антоній.