Що насправді?

Чутки про можливе включення в коаліцію депутатської фракції "Батьківщина", що днями почали ширитися в соцмережах і телеграм-каналах, бурхливо підхопили тисячі українців. Розставити всі крапки над "і" взявся особисто голова політичної партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

"Танці", дерибани і головні принципи

Прояснив ситуацію голова політичної партії "Слуга Народу" в ході брифінгу, що відбувся в кулуарах Парламенту 15 березня.

"Продовжуємо наші розмови про "танці" – ми тут вже їх ведемо кілька тижнів або місяців. Не буду оригінальним: об'єднуватися треба навколо принципів, навколо програми, навколо тих ідей, з якими ми ідемо. А потім вже говорити про якусь персональну відповідальність. Але у нас так прийнято у політикумі, що будь-які розмови про об'єднання одразу ведуться про якісь портфелі, дерибани, міністрів, замміністрів, центральні органи виконавчої влади і т.д.", - зазначає Олександр Корнієнко.

За словами спікера, провладна партія позавчора прийняла на з'їзді доктрину політичної партії "Слуга Народу", де чітко виписані всі ті принципи, по яких вони працюють, і законодавчі ініціативи, напрацьовані в так званих "трійках" – між Кабміном, Верховною Радою, Офісом президента.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Слуга Народу" - фото з Фейсбук (О.Корнієнко)
"Слуга Народу" - фото з Фейсбук (О.Корнієнко)

Офіційних пропозицій не надходило

Тож тепер у будь-якої партії тепер є можливість зайти на сайт "Слуги Народу", подивитися доктрину, подивитися свою програму, знайти точки перетину.

"Якщо цих точок достатньо, щоб проводити далі коаліційні або будь-які інші перемовини, то, звичайно, можна на нас виходити з такими пропозиціями. Але хочу нагадати колегам, що у фракції "Слуга Народу" перебуває набагато більше 226 депутатів, тому поки що формальних підстав для коаліційних перемовин не так багато ", - відзначає голова політичної партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук (О.Корнієнко)
Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук (О.Корнієнко)

Як наголосив голова партії "Слуга Народу", відповідно до ст. 86 Конституції України, та фракція, яка має більше 226 депутатів, вона вже є коаліцією.

"Звичайно, коаліція може розширюватися – якщо такі пропозиції будуть надходити, ми будемо офіційно їх обговорювати і приймати рішення. Офіційних пропозицій від жодної фракції про коаліційні перемовини не надходило", - підкреслив Олександр Корнієнко.

Юлія Тимошенко - фото з Фейсбук (Ю.Тимошенко)
Юлія Тимошенко - фото з Фейсбук (Ю.Тимошенко)

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.