Шведська активістка-підліток-еколог Грета Тунберг заявила, що президент США Джо Байден недостатньо робить для того, щоб "розглядати кліматичну кризу як кризу", пише New York Post.

18-річна Тунберг, відома підтримкою світовими лідерами та своєю екологічною політикою, під час виступу на MSNBC в неділю ввечері на прохання оцінила Байдена, якого вона підтримала, за те, як його адміністрація справляється зі зміною клімату.

"Ну, ви не повинні питати це у мене, я всього лише підліток, так що у мене немає повноважень виставляти подібні оцінки. Моя думка з цього приводу не має значення. Вам краще подивитися на науку і на те, чи відповідає його політика паризьким угодам, і залишатися нижче 1,5 або навіть 2 градусів за Цельсієм, і тоді ви можете ясно побачити, що ні, цього недостатньо, щоб відповідати науці. Це не я кажу, це просто чорно-білий погляд на факти", - продовжила вона", - сказала Тунберг.

Грета Тунберг, фото: Getty Images
Грета Тунберг, фото: Getty Images

Ведучий Мехді Хасан зазначив, що Байден знову приєднався до Паризької кліматичної угоди, призначив кліматичним "царем" і почав відкочувати деякі з екологічних політик колишнього президента Дональда Трампа, а потім запитав її, що вона порадить зробити Байдену.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я просто хотіла б, щоб ви ставилися до кліматичної кризи як до кризи. Вони самі сказали, що це загроза існуванню", - відповіла вона, додавши, що Байден не справляється з цим як таким.

"Вони просто розглядають кліматичну кризу як політичну тему, серед інших тем, і, так, розглядати її як кризу, це Крок №1", - додала вона.

Тунберг відмовився назвати одну річ, яку вона могла б запропонувати президенту зробити для боротьби зі зміною клімату, але сказала, що залучення людей є головним пріоритетом.

Раніше ми повідомляли, Грета Тунберг розщедрилася на 100 мільйонів, кому підуть гроші.

Як повідомляв "Знай.uа", Грета Тунберг помстилася Трампу, що залишає Білий дім.

Також "Знай.uа" писав, що Грета Тунберг дала прогноз до 2050 року, що передбачила активістка через 29 років.