З міста Міннеаполіс (штат Міннесота) прийшли тривожні новини. На сумнозвісному міському перехресті сталася перестрілка. Тут у травні 2020 року при затриманні поліцією помер Джордж Флойд.

Про це стало відомо завдяки повідомленню журналістів телеканалу CNN, які посилаються на дані місцевої поліції.

За словами офіційного представника поліції Джона Елдера, дві людини вступили в словесну перепалку, після чого один з них вистрілив у другого.

Перестрілка в Міннеаполісі, фото: CNN
Перестрілка в Міннеаполісі, фото: CNN

За інформацією CNN, пораненого госпіталізували, але врятувати його не вдалося — він помер у лікарні. Стрільця шукають. Його описують як афроамериканця на автомобілі з вогнепальними ушкодженнями.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо нашим читачам, що з кінця травня 2020 року в багатьох великих містах США, а потім і по ряду країн світу прокотилася хвиля протестів і заворушень проти поліцейського насильства і расизму після загибелі в Міннеаполісі при затриманні поліцією афроамериканця Джорджа Флойда.

Протести в США, скріншот: YouTube
Протести в США, скріншот: YouTube

В інтернеті з'явилися відео, на яких поліцейські наділи на Флойда наручники, повалили його і навалилися на нього втрьох, причому один з них наступив йому коліном на шию. Флойд на відео кілька разів каже, що не може дихати, потім затихає.

Один поліцейський був звинувачений у вбивстві, троє інших – у пособництві вбивству. Після смерті Флойда активізувався рух Black Lives Matter, який виступає проти насильства щодо темношкірого населення.

Раніше повідомляли, доглядальниця жорстоко побила 98-річну стареньку заради грошей, на крики збіглися сусіди.

Як повідомляв Знай.uа, юний франківчанин жорстоко розправився з найріднішими і похвалився в мережі - "Ловіть мене, копи!".

Знай.uа писав, школяр отримав жорсткий ляпас від прибиральниці і не став терпіти: "Ви його вб'єте!".