Національний банк України оприлюднив офіційний курс валют на 7 березня 2020 року.

Відповідна інформація була розміщена на сайті державного фінансового регулятора.

Як і зазвичай, НБУ не оновлює курси валют на вихідні, тому у неділю він залишатиметься на рівні, встановленому ще у п'ятницю 5 березня.

Однак перед тим, як "відпочити" на вихідні, гривня встигла продемонструвати свою перевагу над іноземними грошовими одиницями і знову укріпилася. Так, якщо у четвер за 1 долар США був встановлений курс у 27,8477 гривні, то тепер американська валюта втратила майже 10 копійок і досягла рівня у 27,7564 гривні за одиницю.

Ще помітніше упав євро. 4 березня його курс тримався на рівні 33,5565 гривні за одиницю, то тепер європейській валюті доведеться "задовольнитися" офіційним курсом у 33,4062 гривні.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Курс валют НБУ на 7 березня

100 доларів США - 2775,64 грн

100 євро - 3340,62 грн

Скріншот сайту НБУ
Скріншот сайту НБУ

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ
На думку прем'єр-міністра, це абсолютно нормальне явище, а уряд має пишатися тим, що ринок газу в Україні запрацював.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.