За вікном - буремні часи, в яких складно планувати і точно знати, де ти будеш наперед. Хорошою ідеєю для людей, які особливо хвилюються через ситуації в країні і світі перемикати себе на обмірковування і планування чогось хорошого і доброго. Хіба є весною свято краще за Великдень? Ми в цьому не впевнені, тому тримайте прості поради як правильно фарбувати яйця у природних барвниках.

До 2 травня буде час вирішити, чи треба вам натуральні кольори, чи зможете обійтися лише штучними барвами.

Важливо! Дістаньте яйця з холодильника за декілька годин до фарбування, кімнатна температура допоможе їм краще пофарбуватися та смакувати.

Крашанки
Крашанки / Pixabay

1. Лушпиння цибулі відваріть у каструлі, коли побачите, що вода повністю зафарбована, кладіть в неї яйця. Варити 12-15 хвилин.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Щоб ускладнити це доволі просте завдання, можете взяти листочок (петрушки, м’яти і т.д.), закріпити його на яйці і після варки отримати візерунок.

2. Якщо у вас є воскові олівці або свічки, намалюйте ними на білому яйці все, що вам заманеться. Потім пофарбуйте. Коли яйця підсохнуть, зішкрібіть віск.

3. Якщо зафарбувати воду кольором бурячка, можна перенести цей насичений фіолетовий колір на яйця.

4. Якщо ви зварите кропиву і шпинат у різних посудинах, можете отримати яйця двох відтінків зеленого.

5. Куркума дозволить вам пофарбувати білі яйця у жовтий колір.

Нагадаємо, Масляна 2021: що в жодному разі не можна робити православним.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.

Також Знай.ua писав, що найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.