Трави і зелень - обов’язкова частина харчування людей, які бажають харчуватися збалансовано і максимально корисно. Проте трави і зелень - не лише спосіб увиразнити смак основного інгредієнта або зробити екзотичний салат, а й інструменти в боротьбі проти захворювань.

Народна медицина давно переконалася у цілющості і корисності трав, давайте поглянемо, які трави можна використовувати без зайвих зусиль:

Морська хвороба, нудота - імбир. Імбир - один із найкращих корінців у світі. Його можна очищувати від шкірки, дрібнити на шматочки та заливати окропом. Потім пити як чай або ж додавати меду, щоб зменшити кількість гіркоти. Якщо ви полюбляєте курятину, не бійтеся завдяки імбиру перетворювати традиційну птицю на рецепт, натхненний китайською кухнею (для цього потрібно курку покришити на шматки і посмажити, а овочі - морква, цибуля, перець, часник - і імбир порізати тоненькими паличками, також посмажити. Подавати з рисом чи локшиною).

Проблеми зі суглобами можна вирішити завдяки карі. В карі міститься велика кількість куркуми - вона допоможе послабити запалення у кістковій тканині. Каррі варто додавати до рису, бобових, а також під час приготування цвітної капусти.

імбир з куркумою, фото Pxhere
імбир з куркумою, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Юрій Нікітін вперше розповів про здоров'я Андрія Данилка: "У нього серйозні проблеми"

Жінка отримала величезні рахунки за комуналку через свого кота

Свинина зустріне великодні свята різким подорожчанням: скільки доведеться віддати за шашлик

Маша Полякова поділилась наболілим, змушена утримуватися: "Один раз було, це кайф"

Показати ще

Кінза допоможе зменшити втому, завдяки своїм антиоксидантним якостям. Бабусі скажуть вам запарювати кінзу., а потім пити настій з неї, проте ми закликаємо вас не забувати про цю чудову рослину під час простого приготування страв. Кінза чудово смакує з бобовими, авокадо, кукурудзою. Її завжди доречно класти у страви грузинської кухні, страви з горіхами.

При спазмах у шлунку пийте чай з м’яти, його склад допоможе зменшити і “прогнати” спазм. Використовувати м’яту під час готування їжі, а не лише як чай, також чудова ідея: кладіть м’яту, коли готуєте баклажани, баранину або бобові.

Нагадаємо, Сало з часничком до борщу: найкращі способи засолювання в домашніх умовах

Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними