Буквально днями міністр соціальної політики України Марина Лазебна дала старт пілотному проєкту "Почуй мене". Так, в рамках даної програми люди з порушенням слуху зможуть безпроблемно звертатися із запитами до Міністерства і отримувати відео відповіді мовою жестів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Марина Лазебна, фото: Facebook
Марина Лазебна, фото: Facebook

"Люди з порушенням слуху думають не словами, а образами і їм буває складно сприймати текстові повідомлення. Наш проєкт дозволить спростити комунікацію відповідних громадян з державою з питань соцзахисту, соцпослуг та необхідної допомоги", - сказала Лазебна.

Вона заявила, що на сайті Міністерства запрацював спеціальний додаток, за допомогою якого людина з порушенням слуху зможе скористатися послугою сурдоперекладача при зверненні і отримати необхідну відповідь мовою жестів у відеоформаті.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами чиновника, з часом подібний формат комунікації буде доступний у всіх державних установах. Міністр соцполітики зазначила, що на даний момент в Україні порушення слуху зареєстровані у близько 2 млн осіб, 400 тис. з яких користуються жестовою мовою.

Раніше повідомляли, пенсія для українців впаде вдвічі: індексація на 11% не врятує.

Як повідомляв Знай.uа, Олена Зеленська спростила життя 2 мільйонам українцям: "Почуй мене".

Знай.uа писав, індексація пенсій українців: у Мінсоцполітики пояснили, коли будуть наступні підвищення.