Відомий український педіатр, телеведучий і вельми популярний блогер Євген Комаровський часто ділиться з українцями порадами про здоров'я і виховання дітей.

Нещодавно лікар розмістив на своїй сторінці в соцмережі Instagram цікавий пост про кашель. Головна ідея публікації полягає в тому, що кашель не лікують – лікують хворобу, яка до привела до його виникнення.

"Є дещо, що подразнює слизові оболонки дихальних шляхів і приводить до порушення кашльових рецепторів. Усунемо це "дещо" – кашель припиниться.

Визначати, яка хвороба стала причиною кашлю, – це прямий обов'язок лікаря. І від батьків потрібно зовсім небагато – показати дитину доктору.

лікар за роботою, скріншот з відео
лікар за роботою, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Проте хотілося б настійно звернути увагу мам і тат на важливу обставину: інтенсивність лікування та небезпека ситуації визначається не частотою і гучністю кашлю, а діагнозом!

Тому ще раз повторимо очевидне.

- Кашель – симптом хвороби.
- Вилікуємо хворобу – зникне симптом.
- Для правильного лікування потрібен діагноз.
- Для діагнозу потрібен лікар!" - йдеться в публікації Комаровського.

Нагадаємо, Євген Комаровський дав важливу пораду батькам про годування малюка: "5 ознак".

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський пояснив, як правильно підвищити імунітет: що категорично заборонено.

Також портал Знай.uа писав, що Євген Комаровський дав чіткі рекомендації щодо вакцинації дітей.