Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 550 тисяч осіб, поділився новиною про те, що сьогодні 25 регіонів України, включаючи Крим і Донбас, готували борщ одночасно, в одному місці. З кожної області був виділений один представник зі своїм рецептом.

Євген Клопотенко, фото з Instagram
Євген Клопотенко, фото з Instagram

"Подія, створена моєю громадською організацією @icu_ua та Міністерством культури та інформаційної політики. Рівень масштабу: Це буде внесено до Книги рекордів України і стане у світі ще одним доказом, що борщ - український. У зовнішній політиці працює наступна логіка: якщо нація одержима певним блюдом настільки, що присвячує їй фестивалі, вулиці, прізвища, пам'ятники, то це доводить, що її любов автентична. Значить, нація отримує право представляти цю страву в світі. Раунд", - написав Євген Клопотенко в публікації.

У приготуванні використовувалися бички, калина, кілька видів бульйонів, мочені яблука, з материнкою, з домашніми в'яленими томатами, а також з перваком і безліччю інших інгредієнтів. Євген Клопотенко ж приготував 26-й вид борщу, додавши в нього елементи з усіх регіонів.

борщ, скріншот з відео
борщ, скріншот з відео

Сьогоднішня подія демонструє те, наскільки сакральним виступає борщ для українців.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

"Ми передаємо рецепти нащадкам, трансформуємо, використовуємо борщ, як спосіб самовираження. Таке можливо тільки в Україні, тому ми маємо всі підстави стверджувати, що борщ - наша національна страва. Цей фестиваль - ще один крок у проекті з популяризації борщу. Далі буде", - підсумував він.

Євген Клопотенко, скріншот: Instagram
Євген Клопотенко, скріншот: Instagram

Нагадаємо, Клопотенко нагадав про старовинну українську страву: як борщ, тільки шпундра

Як повідомляв "Знай.ua", Клопотенко приготував легку закуску, яка під силу кожній господині: "Будемо смажити сир"

Знай.ua писав, не олів'є і шуба, а галушки, картопляники і шарпанина: Клопотенко склав гастрономічну карту України