Українці продовжують повставати проти підвищення цін на житлово-комунальні послуги. Гнівні пропозиції отримали оформлення і як петиції до президента Володимира Зеленського.

Відповідний електронний документ №22/114046-еп був розміщений на сайті офіційного інтернет-представництва глави країни.

Автором петиції виступив Ісаєв Микола Всісович, відомий своєю активною діяльністю щодо подання пропозицій до президента.

У документі викладається значення прожиткового мінімуму відповідно до українського законодавства, а також робляться висновки щодо того, яка цінова політика має бути запроваджена.

"... РОЗМІР прожиткового мінімуму ПОВИНЕН відповідати РЕАЛЬНИМ житлово-комунальним ТАРИФАМ та РЕАЛЬНИМ ЦІНАМ на продукти харчування, товари та послуги в перебігу поточного року, бо ІНАКШЕ ЛЮДИНА ПОМРЕ.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Чому ж тоді при ЗБІЛЬШЕННІ РОЗМІРУ житлово-комунальних ТАРИФІВ та ЦІН на продукти харчування, товари і послуги народного вжитку в перебігу поточного року НЕ ЗРОСТАЄ СВОЄЧАСНО і ВІДПОВІДНО РОЗМІР ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ ?

Це є ГЕНОЦИД українського народу.

Чому ж тоді при ЗБІЛЬШЕННІ РОЗМІРУ жилищно-комунальних ТАРИФІВ та ЦІН на продукти харчування, товари і послуги народного вжитку в перебігу поточного року НЕ ЗРОСТАЮТЬ СВОЄЧАСНО і ВІДПОВІДНО РОЗМІРИ ПЕНСІЙ, ІНШИХ СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТ, МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ?

Це є ЗЛОЧИН проти народу України", — емоційно стверджує автор петиції.

Скріншот петиції
Скріншот петиції

Для подолання ситуації, яка склалася, пропонується наступне:

"1.ЗАБЕЗПЕЧИТИ ВІДПОВІДНІСТЬ розміру прожиткового мінімуму реальним цінам і тарифам;

2.НЕГАЙНО ПЕРЕГЛЯНУТИ і ВСТАНОВИТИ прожитковий мінімум, мінімальну пенсію, мінімальну зарплату та соціальні виплати відповідно до реальних розмірів житлово-комунальних тарифів і цін на продукти харчування, промислові товари та послуги;

3.ЗАБЕЗПЕЧИТИ в подальшому своєчасне підвищення розміру прожиткового мінімуму, мінімальної пенсії, мінімальної зарплати і соціальних виплат відповідно до реального зростання розмірів житлово-комунальних тарифів та цін на продукти харчування, промислові товари і послуги"

Наразі петицію підтримало лише 16 осіб з необхідних 25 тисяч, однак у документа є ще 92 дні для того, зоб зібрати підписи, необхідні для розгляду пропозиції президентом.

Раніше ми повідомляли, учням спростили перебування в школі, менше "домашки" і скасування чергування.

Як повідомляв "Знай.uа", Олена Зеленська терміново звернулася до українців, часу залишилося мало.